About

Laika Productions //GR//

Η Laika Productions είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων και μουσικών θεαμάτων με έδρα την Αθήνα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι κινηματογραφικές της παραγωγές περιλαμβάνουν ταινίες και ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη και της Μαρίνας Δανέζη, ενώ τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ και άλλων σκηνοθετών.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι παραγωγές της για την τηλεόραση περιλαμβάνουν την εμβληματική τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ «Τα Στέκια – Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού», που ολοκλήρωσε 6 σεζόν επεισοδίων. Η σειρά ντοκιμαντέρ, «Κλείνον Άστυ – Ιστορίες της Πόλης», αναμεταδίδεται τώρα από την ΕΡΤ και διανύει την 4η σεζόν. Η 2η σεζόν της σειράς "2004 Seconds", σε εκτέλεση παραγωγής Laika Productions, προβλήθηκε από την Cosmote TV.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη μουσική, η Laika Productions έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αμέτρητες συναυλίες για εγχώρια και διεθνή συγκροτήματα, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις για περισσότερα από 15 χρόνια στην Αθήνα και συνδέεται ανεξίτηλα με τον ιστορικό συναυλιακό χώρο της Λιοσίων, Gagarin 205, του οποίου σήμερα έχει τις δημόσιες σχέσεις.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Η Laika Productions έχει επίσης δημιουργήσει πολλά projects, βίντεο κλιπ και κοινωνικά μηνύματα για πελάτες όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Στέγη Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ωνάση, το Ινστιτούτο Έτερον για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και άλλοι. Ακόμα αναλαμβάνει location scouting και υπηρεσίες παραγωγής σε διεθνείς παραγωγές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Μαρίνα Δανέζη

Σκηνοθέτρια / Παραγωγός

Η Μαρίνα Δανέζη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το 2008 στράφηκε στην σκηνοθεσία με το πρώτο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της «ο Χρονοπειρατής» να αποσπά Εύφημο Μνεία στα βραβεία Digi 2008 του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ το 2009 ακολουθεί η «Φάκα», το δεύτερο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της. Στην συνέχεια, πραγματοποιεί το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, το «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών», το οποίο έλαβε τιμητική διάκριση στο 5 ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (η ταινία ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Ντοκιμαντέρ της χρονιάς» από την Ακαδημία Κινηματογράφου). Το ντοκιμαντέρ «Sam Roma» (2014) αποτελεί το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της.

Το 2016 ολοκληρώνει τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη «ΠΑΟΚ 90 χρόνια: Νοσταλγώντας το Μέλλον», το οποίο και τιμάται με το πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παραγωγή ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 2014 αναλαμβάνει την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα Στέκια – Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού» που ξεκίνησε να προβάλλεται μέσα από τη ΝΕΡΙΤ και στη συνέχεια από την ΕΡΤ, ενώ έχει σκηνοθετήσει και τα περισσότερα επεισόδια της σειράς. Στον κινηματογράφο ήταν παραγωγός της ταινίας «Οι Αισθηματίες» του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη (η οποία έχει ήδη συμμετάσχει σε διακεκριμένα φεστιβάλ του εξωτερικού έχοντας αποσπάσει πολλές διακρίσεις) αλλά και του βραβευμένο ντοκιμαντέρ «ΠΑΟΚ 90χρόνια: Νοσταλγώντας το Μέλλον». Παράλληλα με την σκηνοθεσία και την παραγωγή η Μαρίνα Δανέζη, διατηρούσε για πολλά χρόνια την καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ σήμερα έχει την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων του συναυλιακού χώρου Gagarin 205 Live Music Space που φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες της ξένης αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Ταυτόχρονα μέσω της Laika Productions κάνει και τις δικές της μουσικές παραγωγές με συγκροτήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Τάσος Κορωνάκης

Παραγωγός / Διευθυντής Παραγωγής

Ο Τάσος Κορωνάκης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά τελικά άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δημόσια πράγματα και την πολιτική.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του διαδρομής, υπήρξε μέλος της πολιτικής γραμματείας του Σύριζα για σχεδόν 10 χρόνια, υπεύθυνος κοινωνικών κινημάτων και Οργανωτικών, υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονιστής σειράς προεκλογικών εκστρατειών. Διετέλεσε για λίγους μήνες Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα, παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2015 και αποχώρησε από το κόμμα. Κατόπιν αυτών, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην Κοινωνική Οικονομία στον τομέα της ανάπτυξης, της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, συναυλιών και φεστιβάλ.
Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως διευθυντής παραγωγής στη Laika Productions έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 70 επεισόδια ντοκιμαντέρ στις σειρές Τα Στέκια (Τα Στέκια) και «Κλείνον Άστυ – Ιστορίες της πόλης» που προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση ( ΕΡΤ). Επίσης, έχει λάβει μέρος σε δεκάδες έργα της εταιρείας ως διευθυντής παραγωγής. Τέλος, έχει διατελέσει διευθυντής παραγωγής σε 3 ταινίες μικρού μήκους, σε μία από τις οποίες ήταν και συμπαραγωγός, και σε 2 ντοκιμαντέρ, ένα μικρού και ένα μεγάλου μήκους που βρίσκονται στη φάση μετά την παραγωγή, ενώ ήταν εκτελεστικός παραγωγός σε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Νιώθει ότι αυτή είναι η καλύτερη δουλειά της ζωής του.