ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (PRE PRODUCTION)

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το “ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ” είναι μια δραματική κωμωδία που παρακολουθεί την Μαρία, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, τις πρώτες μέρες αφού μαθαίνει ότι είναι έγκυος.

Η Μαρία, που διατηρεί καταλύματα σε ένα νησί, έρχεται στην Αθήνα για το μνημόσυνο της μητέρας της. Ούσα στο σπίτι της αδερφής της, της Έλενας, κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης που βγαίνει θετικό. Το τεστ αυτό την αναστατώνει καθ’ ότι η εγκυμοσύνη είναι τελείως απρόσμενη και ο πατέρας του παιδιού είναι ένας νεαρότερος άντρας, με τον οποίο δεν την αφορά καθόλου να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί. Αποφασίζει λοιπόν, για όσες μέρες θα είναι στην Αθήνα, να πάει να μείνει στο παλιό εξοχικό που είχαν οι γονείς της, το οποίο έχει να επισκεφθεί πάρα πολλά χρόνια, τόσο αυτή όσο και η αδερφή της.

Η αδερφή της η Έλενα, λίγο μεγαλύτερη, είναι μια γυναίκα βυθισμένη εδώ και χρόνια στο πένθος, λόγο του θανάτου του άντρα της. Έχει βρει παρηγοριά στη θρησκεία, κάτι που δημιουργεί εντάσεις ανάμεσά τους και τις έχει απομακρύνει, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν πολύ δεμένες. Η Έλενα έχει μια κόρη, την Αλίκη, που έχει αδυναμία στη θεία της και μια συγκρουσιακή σχέση με την μητέρα της.

Όσο βρίσκεται στο εξοχικό, η Μαρία γνωρίζει τον Μιχάλη, έναν γείτονα γύρω στα 65, που ζει μόνος μετά τον χωρισμό του και του οποίου η παρέα και η στάση ζωής την ηρεμούν. Μπερδεμένη, για το αν πρέπει και αν θέλει τελικά να κρατήσει το παιδί ή όχι, κλείνει παρ’ ολ’ αυτά ραντεβού για έκτρωση κάτι που η αδερφή της το μαθαίνει και δημιουργεί ανάμεσά τους ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις. Παράλληλα η ανιψιά της η Αλίκη της αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένη με μία κοπέλα.

Μέσα από τη φιλία της με τον Μιχάλη, που καταφέρνει να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής του με χιούμορ, και μέσα απ’ τα παλιά αντικείμενα του εξοχικού που της ξυπνάνε μνήμες και την κάνουν να γνωρίσει καλύτερα τους γονείς της, συμφιλιώνεται σιγά σιγά με τις επιλογές της, με την αδερφή της και τελικά με την ίδια.