Σύλλογος Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου

Εκτός από εκείνους που θεωρούν το αυτοκίνητο ένα απλό, χρηστικό μέσο μεταφοράς, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που διακρίνει σε αυτό κάτι παραπάνω. Τα “κλασσικά αυτοκίνητα” δεν αποτελούν για ορισμένους «ξεπερασμένα σαραβαλάκια» με πολλά μηχανολογικά προβλήματα αλλά κινούμενα στολίδια η αποστολή των οποίων είναι με την κυκλοφορία τους να ομορφαίνουν τους δρόμους, παρά να σκονίζονται ή να σαπίζουν σε κάποια αποθήκη. Πρόκειται για τα μέλη της παλαιότερης λέσχης Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου της ΦΙΛΠΑ .
Το κλασσικό αυτοκίνητο (αυτοκίνητο ηλικίας άνω των 30 ετών), ορίζει για ορισμένους ένα μέσο σύνδεσής τους είτε με την παιδική τους ηλικία είτε με αλλοτινές εποχές. Όλα τα μέλη της ΦΙΛΠΑ τρέφουν βαθιά αγάπη για τα αυτοκίνητά τους και δεν θα τα αντάλλαζαν με κανένα νέο σύγχρονο αυτοκίνητο. Μεριμνούν για εκείνα ώστε να τα κρατήσουν λειτουργικά, τα αναπαλαιώνουν, τα επιδιορθώνουν και τα φροντίζουν με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη.
Στην ΦΙΛΠΑ μπορεί κανείς να γνωρίσει ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος, να λάβει συμβουλές αλλά και έμπρακτη βοήθεια για την συντήρηση/ αναπαλαίωση του οχήματός του, να συμμετέχει στις διοργανώσεις και τα Ράλλυ της. Τα τελευταία, δε, δεν αφορούν ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς ταχύτητας, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αφορμή για “κοινωνικοποίηση” που τα έχει όλα: Γλέντι, φάρσες, ουσιαστική συνύπαρξη των οδηγών και των αυτοκινήτων στον δρόμο, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια του ενός για τον άλλον.
Έτος:
2020
Σενάριο/Σκηνοθεσία:
Μάρκος Χολέβας
Παραγωγή:
ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση Παραγωγής:
Μαρίνα Δανέζη για τη Laika Productions
Συντελεστές:
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης GSC Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης Ηχοληψία : Κώστας Κουτελιδάκης Μίξη Ήχου: Δημήτρης Μυγιάκης Διεύθυνση Παραγωγής: Τάσος Κορωνάκης Αρχισυνταξία: Ηλιάνα Δανέζη Οργάνωση παραγωγής: Ήρα Μαγαλιού Βοηθός Διευθυντή Φωτογραφίας: Φίλιππος Ζαμίδης Μουσική σήματος: BlaineL. Reininger Σχεδιασμός τίτλων αρχής / MotionGraphics: Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Γιάννης Ασμάτογλου (Ταμίας ΦΙΛΠΑ), Γιώργος Γεωργακόπουλος (Μέλος ΦΙΛΠΑ) Ελένη Καγκάδη (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Έφη Καγκάδη (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Κωνσταντίνος Ντάβος (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Παύλος Ντάβος (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Κώστας Ξέστερνος (Μέλος ΦΙΛΠΑ),Μάνος Παλαβίδης(Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προβολής ΦΙΛΠΑ), Γιάννης Παπαχρυσός (Ταπετσέρης Αυτοκινήτων), Νίκος Πικόπουλος (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Σακέ-Δανάη Σανταμούρη (Γραμματεία/Μέλος ΦΙΛΠΑ) Αθανάσιος Σινάνογλου (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Robert Smith (Αντιπρόεδρος ΦΙΛΠΑ), Τάκης Φωτεινόπουλος (Πρόεδρος ΦΙΛΠΑ), Ανθή Χατζηνικολάου (Μέλος ΦΙΛΠΑ), Γιώργος Χωριανόπουλος (Synchro Center Service, μέλος ΦΙΛΠΑ)