Τα Στέκια - Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού

Σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Τα «Στέκια Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη που καταγράφει τις ιστορίες της πόλης μέσα από χώρο και χρόνο των τόπων μαζικής εστίασης.

Οι χώροι που αποκαλούμε «Στέκια» δεν είναι μόνο κέντρα ομαδικής εκδήλωσης μέσα στο πλαίσιο των καθιερωμένων χρόνων αλλά και φορείς της άγραφης ιστορίας της πόλης μέσα από την συνέχεια του χρόνου. Καταγράφοντας τις κατακερματισμένες ιστορίες της πόλης, συνθέτουμε τη «μεγάλη εικόνα» σαν ένα σύγχρονο ψηφιδωτό, μέσα από την επιτόπια παρατήρηση που εμπλέκει τον θεατή σε άμεση, καθημερινή και ουσιαστική σχέση με τους χώρους και τους ανθρώπους που παρακολουθεί.

Η σειρά «Στέκια Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού» προβάλλεται από την ΕΡΤ και αποτελείται από επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών. Το «Au Revoir», η «Παράγκα του Σίμου», το «Βιντεοκλάμπ», το «Γήπεδο», To «Ρόδον», το «Φιλολογικό Καφενείο», η «Ντισκοτέκ», η «Ταβέρνα», «το Κουρείο», η «Φωκίωνος Νέγρη», οι «Μπουάτ» και οι «Στοές της πόλης» είναι μερικά από τα Στέκια που έχει επισκεφθεί η κάμερα της σειράς στους δύο πρώτους κύκλους της.

Όλα τα διαθέσιμα επεισόδια των Στεκιών από την ΕΡΤ στο youtube

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια playlist με όλα τα διαθέσιμα (34) επεισόδια των Στεκιών στο youtube από την ΕΡΤ